Akadálymentesített nézet

Városi Családsegítő és Gondozási Központ
Százhalombatta

Tájékoztatás!

2021.03.05. 11:26

Tisztelt Városlakók, az Intézményünk szolgáltatásait Igénybevevők!

 

A Városi Családsegítő és Gondozási Központ 2021. március 8-tól - a Kormány 2021.március 4-ei bejelentése alapján – az alábbi működési rend szerint tervezi a szolgáltatásnyújtásokat: a városlakók számára:

 

A Magyar Közlöny erre vonatkozó pontos szabályozása még nem jelent meg, amíg a Kormány másképp nem rendelkezik jelenlegi tudomásunk szerint az alábbiak:

 

Bölcsőde:

2021.03.08-án a megszokott rend szerint kinyit, működik. A dolgozók munkába állás előtti COVID tesztelése 2021. március 5-én megtörtént. Az ózonos fertőtlenítést az egész intézményben elvégeztük. Elrendeltem a bölcsődében dolgozó összes kollégámnak a maszk folyamatos viselését.

Szociális étkeztetés:

2021.03.08-tól a járványügyi helyzet alatt megszokott rend szerint (minden helyszínen az intézményen kívül) az éthordók átadása egyénileg történik. A házhozszállítás zavartalanul működik.

Házi segítségnyújtás:

Amíg a Kormány másképp nem rendelkezik, kollégáink a házi segítségnyújtást a járványügyi előírásoknak megfelelően továbbra is végzik. Mind az ellátott, mind az ellátó az ellátás során végig köteles maszkot viselni.

Család,-és Gyermekjóléti Szolgálat:

Amíg a Kormány másképp nem rendelkezik, amennyiben lehetséges telefonon illetve emailen történjen a kapcsolatfelvétel.

Az ügyfélfogadást csökkentett időben, heti kétszer (kedden 8-12 óráig, csütörtökön 12-16 óráig ) személyes kontaktussal biztosítjuk az ügyfelek számára egyénileg.

Jogi és pszichológiai szolgáltatásunk elektronikus formában nyújt segítséget. Ügyvédnő elérhetősége kizárólag hétfőnként:  06/25-494-197 telefonszámon 15-17 óráig hívható.

Fokozottan figyelünk a jelen helyzet miatt anyagilag veszélybe került ellátottainkra (tartós élelmiszert, gyógyszersegélyt biztosítunk részükre lehetőség szerint).

Védőnői Szolgálat:

Amíg a Kormány másképp nem rendelkezik, mind a tanácsadás, mind a családlátogatás változatlanul folyik.

Idősek Nappali Ellátása:

A kapcsolattartás elsősorban továbbra is elektronikus úton történik. A Klub vezetője  egyedileg telefonon keresi fel klubtagjainkat, hogy az intézmény bármilyen problémában segítséget nyújtson.

Idősek Otthona:

Amíg a Kormány másképp nem rendelkezik, a látogatás továbbra is az intézmény kerítésén keresztül történik a megszokott időpontban vasárnap.

A kapcsolattartás kibővítése az intézmény honlapján a hírek között - Gondozóház kapcsolattartás címen – olvasható, vagy az alábbi linken közvetlenül elérhető:

http://vcsgk.hu/hirek/gondozhz-kapcsolattarts

Figyelembe véve a Kormány szigorító szándékát, továbbra is csak gyógyszert és tisztálkodási szert tudunk fogadni.

Gazdasági Szervezet:

A Gazdasági Szervezet aktuális működési rendje az alábbi linken érhető el:

http://gei.hu/

 

Vezér Mihály Ph.D.Polgármester Úr az intézmény zavartalan működéséhez (dolgozók tesztelése, védőeszközök, ózonos fertőtlenítések ) továbbra is maximális segítséget biztosít.

 

Till Erika intézményvezető
Városi Családsegítő és Gondozási Központ
2440 Százhalombatta, Szivárvány tér 5.
T.: 06/23-354-934
06/20-22-62-552
e-mail: vcsgk@mail.battanet.hu